Restaurant Nomas belysning vinder Den Danske Lyspris

Årets Danske Lyspris går til Noma 2.0. Lysdesignet er blevet til i et samarbejde mellem Studio David Thulstrup og Anker & Co, og XAL har leveret de specialdesignede armaturer - øvrige armaturer fra Wästberg og Tekna

Den Danske Lyspris er en hæderspris stiftet af Dansk Center for Lys. Udvælgelsen foretages af en bredt sammensat jury. I bedømmelsen indgår bl.a. anlæggets design, tekniske kvalitet, funktionalitet, visuelle og æstetiske aspekter, energiforbrug og driftsøkonomi. Om belysningen på Noma udtaler juryen:

Belysningen på Noma fremstår på det nærmeste magisk – den omgivende natur, historien og den industrielle kontekst bliver ét med de stemningsfulde lokaler ved hjælp af belysningen, som er meget vellykket i både form, funktion, kvalitet og æstetik. Lyskonceptet er forbilledligt gennemarbejdet og spiller symbiotisk sammen med bygningerne og omgivelserne.”

Der var fire nominerede projekter til Den Danske Lyspris 2018. De øvrige projekter var: Tunnelbelysning til Supercykelsti Farumruten, Smartphonemania i Danmarks Tekniske Museum i Helsingør og Lego House i Billund af BIG.

Læs mere her om belysningen på Noma og Den Danske Lyspris og TV2 Lorrys omtale af projektet.